Connect with us

ព័ត៌មាន

ប្រជាសហគមន៍ជនជាតិដើមភាគតិច «ពូនង» មកពីសហគមន៍ទេសចរណ៍ទឹកធ្លាក់លែងពិរ ទទួលបានការបណ្ដុះបណ្ដាលហូកាលើជំនាញចុងភៅ

កាលពីថ្ងៃទី១៩ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៤ លោក ស៊ាង សឿន ប្រធានមន្ទីរទេសចរណ៍ខេត្តមណ្ឌលគិរី បាន​បើកវគ្គបណ្តុះបណ្តាល ហូកា លើជំនាញចុងភៅ ដល់ប្រជាសហគមន៍ជនជាតិដើមភាគតិច ពូនង នៃសហគមន៍ទឹកធ្លាក់លែងពិរ រយៈពេល០៤ថ្ងៃ មានសិក្ខាកាមចំនួន ១២រូប ដែល​រៀប​ចំ​ឡើង​នៅ​ភូមិ​ពូទឺត ឃុំប៊ូស្រា ស្រុកពេជ្រាដា ខេត្តមណ្ឌលគិរី។

វគ្គបណ្ដុះបណ្ដាលខាងលើ ផ្តោតសំខាន់លើការផ្ដល់នូវចំណេះ និងជំនាញរួមមាន៖ (១) ចង​ក្រង​រូប​មន្ត​ម្ហូប​ដែលជាអត្តសញ្ញាណរបស់ខេត្តនីមួយៗឱ្យបានច្បាស់លាស់ (២)ការបង្កើតម្ហូបថ្មីៗ (៣) ​ការវាល់ថ្លឹងបន្លែ សាច់ និងគ្រឿងទេស (៤) ការរចនាម្ហូបអាហារ (៥) ការធ្វើទឹកជ្រលក់ (៦)​ ការគណនាថ្លៃដើម និងការលក់ចេញ (៧) រចនាសម្ព័ន្ធនៅក្នុងផ្ទះបាយ (៨) ការ​អនុវត្ត​គោល​ការណ៍ និងតួនាទីនៅផ្ទះបាយ (៩) ការពិនិត្យមើលគុណភាពត្រី/សាច់ (១០) ភាព​បទ​បែន​ក្នុង​ការធ្វើម្ហូបអាហារ (១១) ការចងក្រងសៀវភៅម្ហូបអាហារសម្រាប់តំបន់ឦសាន្ត។

សូមរំលឹកផងដែរថា គណៈគ្រប់គ្រងគម្រោងហូកា ក្រោម​កិច្ច​សហការ​ជាមួយ​អង្គការ​ស្វីស​ខន​ថាក់ ​និងមន្ទីរទេសចរណ៍ខេត្តមណ្ឌលគិរី បានរៀបចំនូវមុខម្ហូបប្រចាំខេត្តមណ្ឌលគិរីចំនួន៦ មាន​ដូច​ជា ញាំចុងផ្តៅ សម្លបុកត្រប់ សម្លម្សៅ ខ្ទៀម (កាតៀម)បុក បុកគល់ស្លឹកគ្រី និងបុក​តៀម​អំពិល​ខ្ចី​៕

អត្ថបទពេញនិយម

Copyright © 2024 Bayon TV Cambodia