ព័ត៌មាន
កម្ពុជារៀបចំពិព័រណ៍ម្ហូបអាហារកម្ពុជា-ចិន ដើម្បីផ្សព្វផ្សាយមុខម្ហូប និងសក្តានុពលទេសចរណ៍
ក្រសួងទេសចរណ៍ បានចាប់់ផ្ដើមរៀបចំពិព័រណ៍ម្ហូបអាហារ កម្ពុជា-ចិន (Cambodia-China Gastronomy Week) ចាប់ពីថ្ងៃទី២៦ ដល់ថ្ងៃទី២៧ ខែតុលា នេះ នៅខេត្តសៀមរាប ដោយមានស្តង់តាំងបង្ហាញសរុបប្រមាណ១០០ស្តង់ ។ ក្រៅពីនេះក៏មានសិក្ខាសាលាម្ហូបអាហារ (Gastronomy Conference) ក្រោមប្រធានបទ “Good Food for All” ក្រោមវត្តមានវាគ្មិនល្បីៗមកចែករំលែកបទពិសោធន៍ ស្តីពីម្ហូបអាហារកម្ពុជា និងចិន។
ព្រឹត្តិការណ៍នេះរៀបចំឡើងក្នុងគោលបំណងជំរុញការផ្សព្វផ្សាយពីមុខម្ហូប និងសក្តានុពលទេសចរណ៍ដ៏សម្បូរបែបរបស់កម្ពុជាឱ្យកាន់តែទូលំទូលាយទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិ ជាពិសេសទីផ្សារចិន ព្រមទាំងពង្រឹងទំនាក់ទំនង និងកិច្ចសហប្រតិបត្តិការល្អក្នុងវិស័យទេសចរណ៍រវាងផ្នែករដ្ឋ-ឯកជន កម្ពុជា-ចិន និងបន្តជំរុញយុទ្ធនាការផ្សព្វផ្សាយ «ឆ្នាំនៃការផ្លាស់ប្តូរប្រជាជន និងប្រជាជនកម្ពុជា-ចិន ២០២៤» ព្រមទាំងចូលរួមជំរុញយុទ្ធនាការ «ឆ្នាំទស្សនាសៀមរាប ២០២៤» សំដៅទាក់ទញទេសចរ និងវិនិយោគិនចិន។

-
ព័ត៌មាន1 week ago
អ្នកគាំទ្រ លោក Zelenskiy ប្រមូលផ្តុំគ្នានៅខាងក្រៅសណ្ឋាគារ ដើម្បីគាំទ្រលោក ក្រោយជំនួបដ៏តានតឹងជាមួយលោកTrump
-
ព័ត៌មាន1 week ago
ការជួសជុលកែលម្អឱ្យប្រសើរឡើងនូវសហគមន៍ទេសចរណ៍អន្លង់ធំ ស្រុកស្វាយលើ បានចាប់ផ្តើមដំណើរការបណ្ដើរៗហើយ
-
ព័ត៌មាន1 week ago
មេដឹកនាំអឺរ៉ុប បង្ហាញការគាំទ្រដល់ លោក Zelenskiy បន្ទាប់ពីជម្លោះពាក្យសម្តីជាមួយលោក Trump
-
ព័ត៌មាន6 days ago
រូបចម្លាក់រចនាបែបខ្មែរជាង១០០ នឹងត្រូវដាក់តាំងបង្ហាញនៅព្រលានយន្តហោះអន្តរជាតិតេជោ ក្រុងតាខ្មៅ
-
ព័ត៌មាន1 week ago
សេចក្តីថ្លែងការណ៍ របស់លោកប្រធានាធិបតី Donald Trump នៅលើបណ្តាញ X
-
ព័ត៌មាន1 week ago
នគរបាលបង្ក្រាបកុបកម្ម បំបែកការតវ៉ា ជុំវិញឧបទ្ទវហេតុរថភ្លើងបណ្តាលឲ្យមានមនុស្សស្លាប់ច្រើន នៅប្រទេសក្រិក
-
ព័ត៌មាន1 week ago
លោក Zelenskiy ឆ្លើយតបដោយពាក្យ «អរគុណ» លើបណ្ដាញសង្គម X ក្រោយមានជម្លោះជាមួយលោក Trump
-
ព័ត៌មាន1 week ago
អាមេរិកគ្រោងមានកិច្ចព្រមព្រៀងអាវុធ ៣ពាន់លានដុល្លារ ជាមួយអ៊ីស្រាអែល ចំពេលមានក្ដីបារម្ភពីបទឈប់បាញ់