Connect with us

ព័ត៌មាន

យុវជនបោះជំរំជាសកលលើកទី១០ ចុះសិក្សាស្វែងយល់ពីការធ្វើធូបបុរាណ នៅ​សហគមន៍​ធូបបុរាណ ឃុំព្រះដាក់ ស្រុកបន្ទាយស្រី

សម្រាប់ប្រតិភូបោះជំរំយុវជនជាសកលលើកទី១០ ឆ្នាំ២០២៤ បានចុះទៅ ស្វែង​យល់ពី​របៀបធ្វើនំអាកោត្នោត ធ្វើនំបញ្ចុក ពិសេសពី​របៀប​ធ្វើ​ធូប​បុរាណ​របស់​សហគមន៍​ធូប​បុរាណ ដែលស្ថិត នៅឃុំព្រះដាក់ ស្រុកបន្ទាយស្រី ខេត្តសៀមរាប​តែ​ម្តង​ ក្នុងនេះយុវជនបានកោតសរសើជា ខ្លាំងចំពោះ ពលរដ្ឋក្នុង​សហគមន៍​ធូប​បុរាណ ដែលនៅបន្តធ្វើធូបតាមបែបបុរាណ។

តំណាងយុវជនបោះជំរំចំនួន៣រូប បានប្រាប់ថា ពួកគេពិតជាសប្បាយរីករាយ ដែល​បាន​ចូល​រួម​កម្មវិធីបោះជំរំ និងបានចូលរួមឈ្វែងយល់ពីការធ្វើធូបបុរាណ ក្នុង​សហគមន៍​ធូប​បុរាណ នៅឃុំព្រះដាក់ ស្រុកបន្ទាយស្រី ព្រោះកន្លងមក ពួក​គេ​ធ្លាប់​តែ​ទិញ​ធូប​យកទៅវត្ត ដើម្បីដុតធូបបួងសួងប្រាថ្នាសុំសុខ ចម្រើន ប៉ុន្តែ​មិន​ដែល​បាន​ដឹង​ពីរ​បៀបធ្វើធូបកន្លងមកទេ ទើបតែពេលនេះ បានធ្វើធូបដោយផ្ទាល់ដៃ និង​ជា​ធូប​បុរាណទៀតផង ពួកគេ្តថា នៅេលបានធ្វើធូប ទើបដឹងថា ការ​ដែល​ធ្វើធូប​ក៏ជារឿង​លំបាកមួយដែរ ហើយពួកគេនៅតែ​លើក​ទឹក​ចិត្ត​ឱ្យ​សហគមន៍​ធូប​បុរាណ​​ និងភ្ញៀវទេសចរចូលរួមគំាទ្រធូប បុរាណមួយនេះ ឱ្យបាន​នៅ​ជាប់​លាប់​ជា​ប្រចាំ​ ដើម្បីបន្តលើកទឹកចិត្ត និងរួមគ្នាអភិរក្ស។

ចំណែកលោកយាយ សៅ សែម ប្រជាពលរដ្ឋក្នុងសហគមន៍ធូបបុរាណ បាន​ប្រាប់​ថា រូបលោកយាយ​បានធ្វើធូបបុរាណនេះ តពីខ្មោចម្តាយ​របស់​លោក​យាយ​បាន​ជាង​១០​ឆ្នាំ​ហើយ ដោយសារស្រឡាញ់ អាជីពមួយនេះ ហើយធូបបុរាណនេះ មាន​គ្រឿង​​​ផ្សំ​ច្រើនយ៉ាង ដែលធ្វើឱ្យធូបក្រអូប នៅពេលដុត ក្នុងនេះលោក​យាយ​ច​ង់ឱ្យ​ប្រជា​ពលរដ្ឋ និងយុវជនខ្មែរ ជួយគំាទ្រ និងបន្តលើកទឹកចិត្តដល់រូបគាត់ផង ដើម្បី​បន្ត​អភិរក្ស​ធូបបុរាណនេះតទៅមុខទៀត។

សូមបញ្ជាក់ថា មូលហេតុដែលគណៈកម្មការជំរំ នាំយុវជ​ន​ឱ្យ​ស្គាល់ពី​របៀប​ធ្វើ​នំ​អា​កោ​ត្នោត ធ្វើនំបញ្ចុក និងពីរបៀបធ្វើធូបបុរាណរបស់សហគមន៍ធូបបុរាណ នៅ​ឃុំ​ព្រះដាក់ ស្រុកបន្ទាយស្រី គឺដើម្បីចង់​ឱ្យ​យុវជន​បាន​ដឹង​ពី​អ្វី​ដែល​យុវជន​បាន​ប្រើ​ប្រាស់ និងបានហូបចុករាល់ថ្ងៃ បានកើតឡើងដោយរបៀប ណាខ្លះ និង​ត្រូវ​ចេះ​ចូល​រួម​ថែ​រក្សា និងអភិរក្ស៕អត្ថបទ៖ គង់ រ៉េន

អត្ថបទពេញនិយម

Copyright © 2024 Bayon TV Cambodia