ព័ត៌មាន
សហជីព និងកម្មករ ប្តេជ្ញាចូលរួមទប់ស្កាត់ និងការពារជំងឺមិនឆ្លង ដើម្បីធានាឲ្យបាននូវសុខុមាលភាព
ប្រធានសហព័ន្ធសហជីព និងក្រុមកម្មកររោងចក្រ បានបង្ហាញការប្តេជ្ញាចិត្តក្នុងការចូលរួមបេសកកម្មជាមួយរាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា ធ្វើយ៉ាងណាចូលរួមទប់ស្កាត់ និងការពារជំងឺមិនឆ្លង ដើម្បីធានាឲ្យបាននូវសុខុមាលភាពទាំងអស់គ្នា ជាពិសេសដើម្បីចូលរួមអភិវឌ្ឍឱ្យមានកំណើនប្រកបដោយចីរភាព។
លោក សំ សឿន ប្រធានសហព័ន្ធសហជីពដើម្បីសិទ្ធិការងារ ក្នុងបទសម្ភាសន៍ជាមួយព័ត៌មាន ប៊ីធីវី នៅក្រោយចប់កម្មវិធីបើកយុទ្ធនាការផ្សព្វផ្សាយ និងទប់ស្កាត់ជំងឺមិនឆ្លងដល់បងប្អូនកម្មករ និយោជិត នៅតាមសហគ្រាស គ្រឹះស្ថាន កាលពីថ្ងៃទី៥ ខែកុម្ភៈកន្លងទៅ បានឲ្យដឹងថា ជាមួយនឹងការរីកចម្រើននៃវិស័យឧស្សាហកម្ម និងសេដ្ឋកិច្ច ជាកាពិតកម្មករនិយោជិត គឺជាកម្លាំងដ៏សំខាន់ ដើម្បីចូលរួមអភិវឌ្ឍកំណើនសេដ្ឋកិច្ចជាតិ។ ដូច្នេះ សុខភាព និងសុវត្ថិភាពរបស់កម្មករ និយោជិត គឺជាបញ្ហាសំខាន់ដែលត្រូវចាប់អារម្មណ៍ និងផ្តល់ការពារដោយយកចិត្តទុកដាក់បំផុត។
លោកបានបន្ថែមថា ក្នុងនាមសហជីព លោកនៅតែបន្តចូលរួមសហការយ៉ាងជិតស្និត ជាមួយក្រសួងការងារ និងបណ្តុះបណ្តាលវិជ្ជាជីវៈ ក្រសួងសុខាភិបាល អង្គការសមាគមនិយោជក និងស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធ ក្នុងការចូលរួមគ្នាអនុវត្តយុទ្ធនាការនានា ដើម្បីធានាបាននូវការទប់ស្កាត់ជំងឺមិនឆ្លងដល់បងប្អូនកម្មករនិយោជិត នៅតាមសហគ្រាស គ្រឹះស្ថាន ក្នុងការលើកកម្ពស់លក្ខខណ្ឌសុវត្ថិភាព និងសុខភាពការងាររបស់កម្មករនិយោជិតនៅកន្លែងធ្វើការ ដើម្បីបង្កើនប្រសិទ្ធភាព ផលិតភាពការងារ និងការអភិវឌ្ឍប្រកបដោយចីរភាពនៅតាមសហគ្រាស គ្រឹះស្ថាន។
ក្រុមកម្មការិនី ដែលបានចូលរួមក្នុងយុទ្ធនាការនេះ ក៏បានអំពាវនាវទៅដល់កម្មករនិយោជិតទាំងអស់ ក៏ដូចជាប្រជាពលរដ្ឋដទៃទៀត ចូលរួមសហការជាមួយយុទ្ធនាការនេះ ដោយស្វែងយល់ពីវិធីការពារសុខភាពផ្ទាល់ខ្លួន រួមទាំងការទទួលយកជំនាញ ឬប្រឹក្សាពីអ្នកជំនាញផ្នែកសុខភាព។ ក្រុមកម្មការិនី និយាយស្រដៀងគ្នាថា នឹងចូលរួមជំរុញការផ្សព្វផ្សាយបង្កើនការយល់ដឹងជាសាធារណៈអំពីកត្តាហានិភ័យនៃជំងឺមិនឆ្លង វិធីសាស្ត្របង្ការ និងសារៈសំខាន់នៃការរកឃើញឱ្យបានឆាប់រហ័ស។
នៅក្នុងយុទ្ធនាការផ្សព្វផ្សាយ និងទប់ស្កាត់ជំងឺមិនឆ្លងដល់បងប្អូនកម្មករនិយោជិតនៅតាមសហគ្រាស គ្រឹះស្ថាន ឯកឧត្តម ហេង សួរ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងការងារ និងបណ្តុះបណ្តាលវិជ្ជាជីវៈ និងឯកឧត្តមសាស្ត្រាចារ្យ ឈាង រ៉ា រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងសុខាភិបាល បានមានប្រសាសន៍ថា វិធីសាស្ត្របង្ការជំងឺមិនឆ្លង កម្មករ និយោជិត និងប្រជាពលរដ្ឋទាំងអស់ ត្រូវកាត់បន្ថយការទទួលផ្អែម ភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង កាត់បន្ថយការទទួលទានអំបិល ឱ្យបានពាក់កណ្តាលនៃទម្លាប់ហូបប្រៃកន្លងមក កាត់បន្ថយអាហារចៀន ឬបំពង អាហារដែលមានខ្លាញ់ច្រើន និងជៀងវាងការពិសាគ្រឿងស្រវឹង ការពិសាថ្នាំជក់ (បារី) និងត្រូវបេ្តជ្ញាចិត្តចៀសវាងការពារខ្លួនអ្នក និងក្រុមគ្រួសារ ពីជំងឺទឹកនោមផ្អែម គាំងបេះដូង ខ្សោយតំរង់នោម ស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺលើសឈាម (ដោយសារពិសាប្រៃ)៕ អត្ថបទ៖ ឈិត បូរ៉ាវី

-
ព័ត៌មាន1 week ago
កម្ពុជា ធ្វើជាម្ចាស់ផ្ទះរៀបចំសន្និសីទសមាគមគ្រូពេទ្យ ត្រចៀក ច្រមុះ បំពង់ក សល្យសាស្រ្ត ក្បាល និងក អាស៊ាន លើកទី២១
-
ព័ត៌មាន1 week ago
ក្រសួងមហាផ្ទៃកម្ពុជា ចាត់ទុកសកម្មភាពអាជ្ញាធរថៃចូលឈូសឆាយដីធ្លីពលរដ្ឋខ្មែរ នៅភូមិព្រៃចាន់ គឺជាអំពើឧក្រិដ្ឋកម្មប្រឆាំងមនុស្សជាតិ
-
ព័ត៌មាន1 week ago
ស.ស.យ.ក ខណ្ឌច្បារអំពៅ បន្តនាំអំណោយ និងថ្នាំការពាររោគសើរស្បែក ជូនដល់បងប្អូនពលរដ្ឋនៅតំបន់បឹងព្រលិត ដែលរងផលប៉ះពាល់ដោយទឹកជន់
-
ព័ត៌មាន1 day ago
កិច្ចព្រមព្រៀងសន្តិភាពកម្ពុជា-ថៃ នឹងត្រូវចុះហត្ថលេខានៅចុងខែនេះ ដោយមានប្រធានាធិបតីអាម៉េរិកជាសាក្សី
-
ព័ត៌មាន2 days ago
ក្រោយស្ងប់ស្ងាត់៣យប់ ថៃ បន្តចាក់សំឡេងរំខានអ្នកភូមិជោគជ័យ ដែលមានកម្រិតរលកសំឡេងខ្ពស់បំផុត
-
ព័ត៌មាន1 week ago
អង្គភាពស៊ីម៉ាក់ស្នើរដ្ឋាភិបាលជប៉ុនតាមរយៈ JICA បន្ដគាំទ្រវិស័យសកម្មភាពបោសសម្អាតមីននៅកម្ពុជា
-
ព័ត៌មាន1 week ago
ព្រះមហាក្សត្រ និងសម្ដេចព្រះមហាក្សត្រី យាងនិវត្តន៍មកដល់កម្ពុជាវិញហើយនៅរសៀលថ្ងៃទី១២តុលានេះ
-
ព័ត៌មាន1 week ago
សកម្មភាពរបស់កងកម្លាំងចម្រុះរបស់ថៃ ជាការរំលោភបំពានដ៏ធ្ងន់ធ្ងរលើ ៤ចំណុច